Районний методичний кабінет 
сектору освіти Борзнянської РДА

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 406
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 1 » Вісті з семінару-практикуму на базі Новгород-Сіверської державної гімназії ім. К. Д. Ушинського
11:50
Вісті з семінару-практикуму на базі Новгород-Сіверської державної гімназії ім. К. Д. Ушинського

    31 жовтня 2018 року на базі Новгород-Сіверської державної гімназії імені К. Д. Ушинського відбувся семінар-практикум «Науково-дослідницькі та соціальні проекти як засіб формування соціальної та громадянської компетентності сучасних учнів», у роботі якого взяли участь учитель історії гімназії імені Пантелеймона Куліша міста Борзни Тетяна Ткаченко та учень 5(9) класу Марко Козішкурт.

     Під час заходу було представлено практичний досвід учасників проекту «Living lesson» за напрямками: розвиток соціальних та комунікативних компетентностей дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах; організація науково-дослідницької діяльності учнів; здійснення національно-патріотичного та екологічного виховання підростаючого покоління; упровадження новітніх методів та форм освітньої діяльності в позакласній роботі. Гімназист був учасником навчальної екскурсії по маршруту «Living lesson» та краєзнавчої екскурсії-прогулянки історичними пам’ятками древнього міста Новгорода-Сіверського, які проводили учні.

    Семінар для педагогів розпочався вступним словом директора Новгород-Сіверської державної гімназії імені К. Д. Ушинського Пшеничного О. М. Потім виступила вчитель географії Сивоглаз Н. В, яка розповіла про роботу ініціативної групи «Нащадки Ушинського» в системі реалізації громадсько-освітніх проектів. Учитель історії Силенок В. В. ознайомила присутніх з науково-дослідницькими проектами в системі реалізації проекту«Living lesson» та діяльністю ініціативної групи. Прослухали виступ «Про освітнє середовище у взаємодії з соціальними партнерами» голови громадського об’єднання «Княжий град» Бурико О. М.

Виступаючі, у своїх промовах, наголосили, що формування патріотизму в українському суспільстві є першочерговим як для держави, так і для системи освіти в цілому. Саме національно-патріотичне виховання закладає підвалини для формування свідомості нинішніх і прийдешніх поколінь, які розглядатимуть державу як запоруку власного особистісного розвитку на засадах гуманізму, соціального добробуту, демократії, свободи, толерантності, виваженості, відповідальності, здорового способу життя, готовності до змін.

      

Переглядів: 489 | Додав: MetodBorz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024