Районний методичний кабінет 
сектору освіти Борзнянської РДА

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 406
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Березень » 19 » COVID – 2019. Як поводитися під час карантину: поради фахівців.
08:40
COVID – 2019. Як поводитися під час карантину: поради фахівців.

Людський фактор – вирішальний фактор. Це справедливо для кожної ситуації, а надто такої, з якою людство  не стикалося понад сто років. Один носій вірусу може спричинити смерть багатьох людей – шляхом живого контакту.

Кожен може несвідомо стати носієм вірусу, просто постоявши в громадському транспорті поруч із зараженою людиною. Навіть якщо, в силу особливостей організму, ця людина виживе, вона обов’язково стане причиною зараження своєї сім’ї – через близький контакт: дихання, чхання, краплини слини на спільному посуді тощо.

Щоб уникнути масових смертей та тотального зараження населення країни COVID-19, фахівці радять ставитися до ситуації відповідально. Кожен може зробити особистий внесок як у боротьбу з епідемією коронавірусу, так і в боротьбу з супутніми епідеміями – паніки та депресії. Для цього слід дотримуватися простих правил.

1) НІЯКИХ рукостискань! Використовуйте інші способи привітатися: кивок і тому подібне.

2) Використовуйте рукавички або дезинфікуючі серветки в магазинах.

3) Мийте руки з милом протягом 10-20 секунд і / або використовуйте дезинфікуючий засіб для рук на спиртовій основі, котрий містить понад 60% спирту. Робіть це щоразу, коли ви повертаєтеся додому з БУДЬ-ЯКОГО місця, де були інші люди.

4) Тримайте пляшку з дезинфікуючим засобом для використання після дотику до забруднених предметів, коли ви не можете відразу ж вимити руки.

5) Якщо можливо, кашляйте або чхайте в одноразову серветку і викидайте її. Носова хустинка буде містити інфекційний вірус, який може бути активним і передаватися протягом тижня і довше!

 

Важливі зауваження:

  • Цей вірус поширюється великими краплями при кашлі та чханні. Це означає, що повітря не заразить вас!
  • Але все поверхні, де ці крапельки приземляються, заразні (в середньому) протягом тижня. Відтак, все, що пов’язано з інфікованими людьми, буде заражене і потенційно заразним.
  • Вірус знаходиться на поверхні, і ви не заразитеся, якщо на ваше незахищене обличчя ніхто не буде прямо кашляти або чхати.
  • Цей вірус має тільки клітинні рецептори для клітин легенів: він вражає тільки ваші легені. Єдиний шлях зараження вірусом – потрапляння через ніс або рот: з вашої руки, через кашель або чхання зараженого – в ваш ніс або рот.

Запасіться терпінням, людяністю, милосердям. І не забувайте про оптимізм.

Майбутнє країни залежить від кожного з нас.

 

Переглядів: 225 | Додав: MetodBorz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024