Районний методичний кабінет 
сектору освіти Борзнянської РДА

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 406
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Січень » 23 » День Соборності України в закладах освіти району
10:52
День Соборності України в закладах освіти району

   Відповідно до Указу Президента України від 13.11.2014 № 871 щорічно 22 січня – у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки – відзначається День Соборності України. Цього року виповнюється 100-річчя цієї знаменної події.

   Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року стало історичним актом об’єднання українських земель у єдину державу, основоположною подією для новітнього українського державотворення.

  Ми віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності.

  Заклади освіти району разом з усією Україною урочисто відзначили День Соборності. 22 січня вчителі та школярі стали учасниками різноманітних виховних заходів.

   З нагоди відзначення Дня Соборності України в Борзнянській районній бібліотеці для дітей відбулася панорама фактів «На шляху до Соборної України» для здобувачів освіти 2-А класу гімназії імені Пантелеймона Куліша міста Борзни. У гімназії також організовано й проведено: виставки інформаційно-довідкової літератури «Соборність України – основа державності» та малюнків «Діти єднають Україну»; конкурс буклетів «Моя соборна Україна»; інформаційно-просвітницька година «Соборна ненька Україна – одвічна мрія нашого народу»; флешмоб «Це - моя Україна, це – моя Батьківщина, Що, як мама , як тато, одна!».

   Вихованці гуртка «Образотворче мистецтво» Борзнянського районного Будинку дитячої та юнацької творчості провели виставку малюнків «Незалежна і єдина наша ненька Україна».

   Педагоги та школярі Хорошеозерської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Героїв Крут стали учасниками виховного заходу «Нехай нерозмежованою залишиться навіки!».
   У Миколаївської ЗОШ І - ІІІ ст. відбувся відкритий урок історії, присвячений сторіччю Соборності України, та флешмоб, під час якого учні та вчителі школи утворили «живий ланцюг» і всі разом заспівали гімн України.

        

Переглядів: 261 | Додав: MetodBorz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024