Районний методичний кабінет 
сектору освіти Борзнянської РДА

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 406
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Червень » 21 » Новини із закладів освіти
18:26
Новини із закладів освіти

    20 червня 2019 року пройшли цікаві та змістовні події в закладах освіти району, які заслуговують на увагу:

    - на базі гімназії імені Пантелеймона Куліша міста Борзни відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Пантелеймон Куліш та його доба» (до 200-ліття від дня народження). Із вітальним словом до гостей Борзнянщини звернулися голова Борзняннської райдержадміністрації Віра Проскура та директор закладу освіти Анна Рябоштанова.

     На конференції прозвучали наукові доповіді та повідомлення: «Епоха Куліша: «казус відсталості» як історичний ексклюзив», «Історіософсько-публіцистичне осмислення П. Кулішем української минувшини», «Історіософська концепція Пантелеймона Куліша в контексті українського національного відродження», «Археографічна діяльність П. Куліша», «Збереження та популяризація творчої спадщини Пантелеймона Куліша: внесок представників роду Білозерських», «Історична топографія Ніжина за романом П. Куліша «Чорна рада», «Зв′язки родини Кулішів з Тарновськими у світлі епістолярної спадщини», що представили науковці, дослідники творчості Пантелеймона Олександровича з міст Києва, Чернігова, Ніжина, а також працівники музеїв Чернігівщини. Ця конференція – ще один крок до пізнання, осягнення величі Великого Сіверця;

   - на базі Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Х. Алчевської стартував третій етап підготовки вчителів до роботи за новим Державним стандартом початкової освіти. Педагоги ознайомились із Типовою освітньою програмою підготовки вчителів та основними компонентами Концепції НУШ.

    Під час роботи в групах панувала творча атмосфера, колеги висловлювали свої думки, бачення, ставлення щодо моделі школи та особистості вчителя в контексті сучасних змін.

         

Переглядів: 414 | Додав: MetodBorz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024