Районний методичний кабінет 
сектору освіти Борзнянської РДА

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 406
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 20 » Семінар-практикум заступників директорів закладів освіти району
09:22
Семінар-практикум заступників директорів закладів освіти району

   Реальна дієвість Нової української школи залежить від кожного конкретного педагога: його знань, умінь, компетенцій, розуміння стратегічних цілей діяльності та наявності дієвого інструментарію для практичної реалізації заявлених завдань.

     19 квітня 2019 року відбувся семінар - практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Борзнянського району з проблеми «Розвиток професійних компетентностей педагога в умовах реформи Нової української школи».

     Методичний калейдоскоп складався з двох частин: практична пройшла в Борзнянській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Х. Алчевської, а теоретична – у гімназії ім. П. Куліша міста Борзни. На нього завітали: завідувач сектору освіти райдержадміністрації Ірина Кошленко, завідуюча райметодкабінетом Світлана Андрієць, методист Ганна Морська.

  Директор Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. Зінаїда Москаленко відкрила семінар, познайомила присутніх з думками батьків про НУШ, про той позитив, який ми всі побачили й відчули за рік роботи НУШ.

  Про основні функції педагога НУШ, про вчителя-помічника і наставника дитини, який супроводжує її у процесі пізнання й досліджує світ разом із нею, розповіла Світлана Андрієць.

  Ганна Морська обговорила з присутніми професійний стандарт «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти». А також нагадала актуальні аспекти закінчення навчального року.

  Про результати впровадження Нового Державного стандарту початкової школи доповіла заступник директора Борзнянської ЗОШ Світлана Михальченко: компетентнісне навчання, робота в команді, вміння досліджувати, навчання через гру, інтегроване навчання, вербальне оцінювання, нове освітнє середовище, інклюзивне навчання...

   Щоб побачити, як це все відбувається на практиці, заступники директорів відвідали уроки НУШ у перших класах.

  На завершення Юлія Белін розповіла про віртуальне освітнє середовище в системі методичної роботи Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Х. Алчевської.

  Віта Байло, заступник директора з НМР гімназії ім. П. Куліша м. Борзни, презентувала роботу закладу з питання «Віртуальне освітнє середовище в системі методичної роботи гімназії ім. П. Куліша міста Борзни». У своєму виступі наголосила, що впровадження віртуальних форм роботи створює реальні можливості побудови відкритої системи безперервної освіти, а оптимальний доступ до необхідної інформації в будь-який час робить пізнавальну діяльність учителів більш ефективною.

  Із системою роботи заступника директора з навчально-виховної роботи по підготовці та проведенню ДПА (ЗНО), організованому закінченню навчального року ознайомила колег Людмила Линник.

  Також присутні прослухали доповідь «Роль заступника директора з навчально-виховної роботи по формуванню конкурентоспроможності закладу загальної середньої освіти» директора гімназії Ганни Рябоштанової, яка розповіла про нові ролі заступника директора школи як ментора й тьютора вчителя.

  Підсумки семінару-практикуму підвели завідувач сектору освіти Ірина Кошленко та завідуюча райметодкабінетом Світлана Андрієць.

                

 

Переглядів: 374 | Додав: MetodBorz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024