Районний методичний кабінет 
сектору освіти Борзнянської РДА

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 406
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 11 » Шевченківські дні в закладах освіти району
10:02
Шевченківські дні в закладах освіти району

     

9 березня 2019 року виповнюється 205 років від дня народження видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка – поета, художника, мислителя, палкого патріота України.

   Його безсмертне ім’я й неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, у його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. У ці весняні дні в Україні проходять заходи до Шевченківської річниці, присвячені великому творчому шляху та неоціненній спадщині Великого Кобзаря. До відзначення Шевченківської річниці долучились і заклади освіти району.

   Так у Кинашівській ЗОШ І-ІІІ ст. театралізована літературно-музична композиція «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!» допомогла школярам пізнати соціальні, політичні, життєві ідеали великого поета.

    У Борзнянській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Х. Алчевської пройшов урок-свято «Дзвенять Кобзареві струни», який підготувала та провела Світлана Безлюдна з учнями 3-В класу. В оригінальній формі було розкрито життєпис Шевченка, цікаво доповнений поезіями, презентацією «Тарас Шевченко», виставкою малюнків та книжок. Також запущено загальношкільний флешмоб «Нас єднає Шевченкове слово».

   У книгозбірні гімназії імені Пантелеймона Куліша міста Борзни відбулася вікторина «Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став». Шанувальники творчості поета відповідали на питання, декламували поезії та ознайомилися із виставкою літератури «Українське слово – народу мудрість і Тараса заповіт».

    Здобувачі освіти 2-Б класу гімназії імені Пантелеймона Куліша міста Борзни були учасниками літературних читань «На струнах Кобзаревої душі». Діти здійснили віртуальну подорож у село Моринці, переглянули презентацію «Дитячими шляхами Тараса Шевченка», книжкову виставку «Тарасові слова – то правда жива», продекламували та прочитали виразно поезії.

  Літературні читання «Шевченка слава – слава України!» зі здобувачами освіти 3-Б класу гімназії провела Олена Срібна.

  Школярі 5-А класу гімназії провели літературну вітальню «Свіча, запалена від серця».

          

 

Переглядів: 317 | Додав: MetodBorz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024