Районний методичний кабінет 
сектору освіти Борзнянської РДА

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 406
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Серпень » 16 » Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність
12:48
Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність

  Рада міжнародних досліджень та обмінів (IREX) долучає інститути післядипломної педагогічної освіти (ІППО) до участі у проекті «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується за підтримки посольств Великої Британії та США, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси. Реалізація проекту розпочалась з пілотної діяльності проекту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» для загально-освітньої школи (ЗОШ) (вересень 2017-лютий 2019) у 4 містах, яка продовжилась проектом-розширенням роботи на всю Україну (вересень 2018-вересень2021). Метою проекту є розробка та впровадження методологічних підходів та матеріалів з розвитку навичок інфо-медійної грамотності серед учителів та учнів відібраних шкіл та предметів. Детальніше про проект «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» для ЗОШ можна ознайомитись у файлі «Інформація про проект- школи».

   В рамках зазначеного проекту, IREX розпочинає новий компонент роботи, направлений на впровадження методик розробки, викладання та розвитку навичок інфо-медійної грамотності в інститутах післядипломної педагогічної освіти та педагогічних факультетах вищих навчальних закладів. Даний компонент проекту буде виконуватись 2 роки, охопить своєю діяльністю 20 ІППО (загалом 800 науково-педагогічних працівників). Таким чином, проект «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» має можливість всебічно розвивати інфо-медійну грамотність та впроваджувати її в навчальний процес на всіх етапах навчання майбутніх та вже професійних вчителів. У процесі впровадження зазначеного компоненту проекту передбачена підтримка та навчання викладацького складу вищих навчальних закладів педагогічної сфери. Відібрані інститути-учасники проекту пройдуть внутрішню оцінку спроможності для вивчення можливостей розширення потенціалу роботи. Це допоможе розробити спеціальну програму співпраці та виявити потреби в додатковій підтримці та навчанні науково-педагогічних працівників. Також проектом передбачені заходи для підвищення спроможності учасників у розробці навчальних матеріалів та навчання методикам викладання інфо-медійної грамотності. У перший рік впровадження проекту будуть відібрані 10 ІППО. Етапи впровадження проекту на цей рік:

  • Вересень 2019: урочистий захід для учасників проекту

Керівний склад відібраних навчальних закладів візьме участь у спеціальному заході для більш детального ознайомлення із діяльністю та компонентами проекту. На даній зустрічі учасники візьмуть участь у тренінгу за напрацьованою методикою «Медіаграмотність для громадян».

  • Вересень-листопад 2019: тренінги для учасників проекту

Викладацький склад закладів-учасників проекту пройде через багаторівневі тренінги для команд з кожного закладу. Одна відібрана команда нараховуватиме близько 40 осіб з кожного інституту післядипломної освіти в перший рік впровадження проекту.

  • Листопад-грудень 2019: надання методичної підтримки та впровадження інфо-медійної грамотності в навчальний процес

Заклади-учасники проекту отримають навчальні матеріали, методичну та експертну підтримку для впровадження інфо-медійної грамотності в навчальний процес. Очікується, що викладацький склад відібраних закладів буде тісно співпрацювати із командою партнерів, які впроваджують проект, у розробці нових навчальних планів та програм для своїх закладів з урахуванням інструментів інфомедійної грамотності.

Контактні особи:

Юлія Гуза, координатор проектів Академії української преси 067-638-71-62, y.guza@aup.com.ua
Любов Квасюк, менеджер програм IREX, 095-93-66-298, lkvasiuk@irex.org

Юлія Гуза, координатор проектів Академії української преси 067-638-71-62, y.guza@aup.com.ua
Любов Квасюк, менеджер програм IREX, 095-93-66-298, lkvasiuk@irex.org

Лист Міністерств освіти і науки України від 19.07.2019 №1/9-468 «Щодо реалізації проекту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»

 

 

 

 

Переглядів: 206 | Додав: MetodBorz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024