Районний методичний кабінет 
сектору освіти Борзнянської РДА

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 406
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 6 » Всесвітній день водно-болотних угідь пройшов у закладах освіти
09:51
Всесвітній день водно-болотних угідь пройшов у закладах освіти

     Кожного року до Дня водно-болотних угідь (World Wetlands Day) у закладах освіти району проводяться екологічні заходи, що покликані звернути увагу здобувачів освіти на цінність водно-болотних угідь для підтримки стійкого розвитку нашої планети.

   Так вихованці 6-А та 3-Б класів гімназії ім. П. Куліша м. Борзни разом з учителем біології Наталією Кобець провели позакласні заходи під девізом «Водно-болотні угіддя та зміни клімату»: інформаційну годину з елементами гри-конкурсу «Скарби водно-болотних угідь», вікторину «Тваринний та рослинний світ боліт», гру-змагання «Краса природи – справжнє диво», інформаційну хвилинку «Чому водно-болотні угіддя потрібно охороняти?», калейдоскоп «Пізнаємо водно-болотні угіддя», конкурс малюнка «Життя тварин», переглянули презентацію «Водно-болотні угіддя: флора і фауна».
Гімназисти аргументували важливість водно-болотних угідь для забезпечення сталого розвитку людства та збереження біосфери в цілому.

   У Кинашівський ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено тиждень «Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього». Під девізом «Відкрий для себе водно-болотні угіддя» вчителями Оленою Маруніч та Валентиною Шевченко були проведені різноманітні цікаві заходи в 5-9 класах: віртуальна подорож на тему «Водні об’єкти нашого краю», вікторина «Водно-болотні угіддя України» та класна година в 7 класі «Здорова природа – здорова людина». Учні 8 класу взяли участь в екологічному брейн-ринзі «Пізнаємо водно-болотні угіддя». Така нетрадиційна форма заходу сприяла активній участі всіх учасників заходу, а головне, допомогла усвідомити необхідність збереження цих екосистем.

   День водно-болотних угідь у 1 класі Ядутинської ЗОШ І-ІІІ ст. класовод Оксана Пєшкова відзначила інформаційною хвилинкою «Вода – джерело життя» та класною годиною «Використання водно-болотних ресурсів». Діти ознайомилися з цікавим, різноманітним рослинним та тваринним світом нашого краю, ділилися між собою своїм маленьким життєвим досвідом.
  Класоводами 2-3 класів Валентиною Яроцькою та Ніною Колібабою тієї ж школи організовано квест «Що ми знаємо про водно-болотний світ» та вікторину «Я у світі не один, що я знаю про тварин».
   У групі продовженого дня учні 1-4 класів провели конкурс малюнків «Чарівні пальчики про водно-болотний світ». А ось учні 7-8 класів організували віртуальну подорож «Озеро Трубин – гідрологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення». Учні 10-11 класів стали учасниками кінолекторію, переглянули відеофільм «Дивовижний світ водойм» та взяли активну участь у інформаційній годині «Значення водно-болотних угідь для підтримки біологічного різноманіття та розвитку туризму».

  З шестикласниками Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської вчителями біології та географії була проведена еколого-просвітницька лекція з елементами бесіди.Учні дізналися багато нового та цікавого про важливість екосистеми водно-болотних угідь задля збереження біологічного розмаїття та охорони зникаючих видів птахів та рослин.

   Про мету та завдання Рамсарської конвенції, про водно-болотні угіддя Чернігівщини, про значення «мокрої землі» та бережне ставлення до неї школярі Степанівської ЗОШ І-ІІ ст. довідалися зі сторінок усного журналу «Годі виснажувати водно-болотні угіддя», який підготувала вчитель фізики Таїсія Ридзель. Цікаво пройшли і конкурс ерудитів, і екологічна вікторина.

             

Переглядів: 549 | Додав: MetodBorz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024