Районний методичний кабінет 
сектору освіти Борзнянської РДА

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 406
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Грудень » 12 » Всеукраїнський тиждень права в закладах освіти
13:25
Всеукраїнський тиждень права в закладах освіти

   Головним завданням будь-якої держави є забезпечення прав і свобод людини, гарантій життя, добробуту та охорони здоров’я. Права людини в сучасному світі – це не просто актуальна тема для дискусій, це проблема, вирішення якої стоїть у центрі практичної діяльності міжнародного співтовариства. То що ж таке «права людини»? Про все це йшлося під час проведення позакласних заходів у рамках Всеукраїнського тижня права, який було проведено з 09 по 13 грудня 2019 року в закладах освіти району.

  У бібліотеках, історичних кабінетах, методичних кабінетах закладів освіти діяли книжкові виставки літератури правового змісту, тематичні експозиції, презентації видань про права людини, тематичні огляди:«Права очима дітей», «Маленькі історії про великі істини». Поповнені куточки права новими інформаційними матеріалами з проблеми «Право й закон у демократичній Україні».

   10 грудня 2019 року проведений Всеукраїнський урок права на тему «Права людини», девізом якого стали слова: «Учити право, щоб знати, знати, щоб жити достойно!».

     Здобуачі освіти поглиблювали та розширювали знання про права й свободи людини, розвивали вміння аналізувати зміст окремих статей нормативних документів, виховували активну життєву позицію, повагу до прав людини, до Законів України, розуміння важливості їх дотримання, толерантність, свідому особистість, яка здатна жити й творити в сучасному демократичному суспільстві, активно беручи участь у різноманітних правоосвітніх та право просвітницьких заходах: зустрічах за круглим столом «Учимося жити в правовій державі»; конкурсах малюнків «Порушення правил, прав і законів у казках»; конкурсах стіннівок, присвячених прийняттю Загальної Декларації прав людини та громадянина; правознавчих квестах «Права знаєш - себе захищаєш»; правовій кіномережі; юридичних іграх «Я і мої права»; тренінгах «Підлітки мають знати свої права», диспутах «Права, свободи та відповідальність» тощо.

   Учні Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Х. Алчевської та Кинашівської ЗОШ І-ІІІ ст. разом зі своїми вчителями історії Інгою Костючиною та Оксаною Григорович відвідали Борзнянський районний суд, де прослухали цікаву розповідь Оксани Данько. Діти ознайомилися із процесом подання та розгляду позовних заяв, відвідали зал судових засідань, отримали грунтовні відповіді на свої запитання.

  Роз'яснювальну бесіду на тему «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх. Булінг та кібербулінг у всіх його проявах» провів головний спеціаліст Бюро безоплатної правової допомоги Віталій Дорошенко зі школярами Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Х. Алчевської.

  Цікаво й змістовно пройшла зустріч з фахівцем Борзнянської РС філії ДУ «Центру пробації» в Чернігівській області Ольгою Воскобойник у Шаповалівській ЗОШ І-ІІІ ст..

 

     

   

 

Переглядів: 232 | Додав: MetodBorz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024